Kurser

Kurser


NY KURS!

Skapa med inspiration från Hilma af Klints abstrakta mystik. 14-16 april 2023


Drottninggatan 28 Gävle. Några få platser kvar.

Se dokument längst ner på denna sida!Här är ett videoklipp med exempel på hur en "Hälsomålning" kan gå till.

Citat från några klienter


"Konstterapin har hjälpt mig att fokusera och vara närvarande.Bilderna jag skapat ger mig lugn när jag ska sova. Efter 8 gånger med konstterapi sover jag mycket bättre och det påverkar ju hela livet."


"Terapiträffarna var som en oas i den grå vardagen.Det var skönt att släppa prestationskraven och få bli guidad in till mig själv Det blev ett möte med mig själv; en dynamisk process och utveckling. Det var också märkligt att så mycket av mig själv kom fram trots att uppgifterna primärt kunde handla tex. om att låta två färger mötas eller måla växten i olika årstider.Jag tyckte också om rummet vi arbetade i, det är ett kreativt och livsbejakande rum."


"Jag har fått en stund för mig själv då jag har haft tillfälle att landa i mina tankar och samtidigt fått utlopp för min kreativitet. Flera delar av mig själv har satts på prov dels prestation, tålamod och självkänsla. Jag känner att jag har växt under tiden jag utfört mina tavlor och har gillat variationen av teknik, färg och formfördelning. Det känns skönt att KT är kravlös och att jag själv fått gått in och tolka mina bilder utifrån min egen känsla. Jag känner att jag har varit avslappnad och mig själv under hela terapiperioden. Jag vill absolut fortsätta i framtiden! "


"Konstterapin rör om i det omedvetna och bidrar till utvecklingen utan att man behöver utlämna sig. Konstterapin verkar utanför och bortanför tankelösningar."


"Anledningen till att jag sökte mig till konstterapin var att jag led av ångest, depression och sömnproblem. Nu sover jag bättre, har blivit lugnare och mer harmonisk. Min självkänsla har stärkts.Terapin har givit mig livslust och inspiration. Konstterapin har givit mig glädje och en möjlighet att vara kreativ utan prestationsångest."


"Min personliga erfarenhet är en slags befrielse av att inte längre vara begränsad av egen okunnighet i fråga om hur jag skall komma vidare i min låsta situation. Att känna tillit, till en en annan människas kunskap och förmåga att se vad vi tillsammans skall gå vidare med, i detta fall bilden, hjälper mig att utvecklas. Detta beror till stor del på att det är bilden vi koncentrerar oss på och därmed förflyttar fokus, vilket möjliggör en känsla av integritet kombinerat med total öppenhet.

Vi kan få många nycklar till oss själva om vi kan smita förbi intellektet och omdömet en stund och uttrycka det som verkligen är vi. Min erfarenhet är att konstterapin ger oss den möjligheten."

"Efter två månader med konstterapi säger min man att jag verkar ha fått mer energi, tagit mer utåtriktade initiativ och visat mer livslust! Det stämmer!"


"Jag har hittat mitt skratt! Mitt inre krig har upphört. När jag skapar kan jag vara helt närvarande, det är bara jag, målandet och bilden då."


"Jag har gått på Hälsomålning. Trots att jag arbetat som förskollärare i många år och då arbetat med färg och form,har jag fått en ny syn på färger och dess påverkan på varandra. Det lugna sättet att måla har känts bra."


"Jag har under många år arbetat medvetet med min personliga utveckling. Jag blev nyfiken att hitta och aktivera mina egna sjlävläkande krafter med hjälp av konstterapi.Jag längtade till varje onsdag,att få glömma tid och rum, vara kreativ och få skapa i samma rum som andra men ändå för mig själv. Det var skönt att slippa prata om hur man mår och varför, bara få vara. Det var balsam för min själ, ja för hela mig. Konstterapin har gett mig en inre värme med många nyanser samt många magiska stunder. Det har gjort mig så gott. Tack till mig själv för att jag var så klok och gick på Amis konstterapi!"


"Konstterapin ger mig "andrum "från mitt sjukdomstillstånd. Jag får möjlighet att koncentrera mig på något "friskt ". Konkret får jag möjlighet att se mina svårigheter av hjärnskadan för att sedan kunna bearbeta sorgen och få möjligheter till rehabilitering."


"Efter sex gånger med konstterapi känner jag mitt eget inre rum för första gången i mitt liv!"
"Konsten är bron

till dig själv"

Aktuell kurs 14-16 april 2023