Änglabarnet, ISBN 978-919782970-0, 5-Stjärnans bokförlag

En glad, trösterik och trygghetsskapande saga om själens födelse. Vid födelsens port hängs vingarna av medan barnet får en kropp och finns på Jorden. Vackra 11 st. helsides färgbilder. Presentbok för dop, födelsedagar, vid sorg, till jul. Även för vuxna.


"Hur berättar man för barn om mysterierna kring födelse, liv och död? I sagoform, naturligtvis. Boken handlar om hur det går till när människobarnet kommer till jorden. Den berättar på ett bildligt sätt om var vi kommer ifrån och vad som äger rum innan vi föds. Genom ord och bild ger berättelsen svar på barnets många frågor kring födelse, liv och även död: ”Var finns jag innan jag föddes och vart går vi när vi dör?” Detta är ju frågor som barn ställer alldeles naturligt, men som de vuxna kan bli svar skyldiga. Här kan boken komma till hjälp genom att den berättar om och svarar på de stora frågorna i sagoform. Man kan läsa boken precis som den är skriven, men författaren uppmanar också läsaren att vara medskapande i berättelsen. Det kan man vara genom att väva in det som hänt kring barnet då det kom till jorden när man läser för det. Det kan t.ex. vara en god idé att göra detta kring barnets födelsedag. Boken är viktig för alla som kommer i kontakt med barn. Med sina vackra bilder är den även en perfekt presentbok vid födslar, dop, födelsedagar och även när sorgen drabbar oss." skriver Inger Nerdrum, diplomerad samtalsterapeut.

Bibliotekstjänsts lektörsomdöme löd så här: "Bilderbok. Denna bilderbok sägs handla om hur man har det innan man är född.och då snarare med en poetisk än en strikt naturvetenskaplig förklaringsmodell. Huvudpersonen är en liten ängel som stegvis av sin omgivning förbereds för en jordetillvaro. Bildmaterialet är mycket behagligt med teckningar i varma färger och med mjuka linjer. Bilderna samverkar fint med texten. Boken lämpar sig bäst för högläsning för de yngre barnen. Vad gäller meningsbyggnad och ordval är texten inte lättillgänglig för de yngre läsarna (6-9 år), även om ämnet kan sporra till läsning. Förutom som högläsning har boken ett värde som utgångspunkt för vidare funderingar kring frågor om var vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Boken vill inte skriva någon på näsan hur det är, utan presenterar mer en filosofisk teori." -John Karlsson lektör för Bibliotektstjänst
Inbunden 30 sid. Text och bild: Ami Widahl.
F-pris (för återförsäljare) är 85kr.Vid beställning av 10 böcker eller fler blir priset 50kr styck. Vill du beställa en hel låda med 45st. blir priset 40kr/st.Beställ direkt från denna plats som är förlagets officiella sida. Moms och frakt tillkommerpå alla priser.Boken finns även registrerad på Bokrondellen.

Privatpersoner betalar 150kr inkl frakt. Kontakta mig på mail: amiwidahl@gmail.com

Nu finns även alla 11 bilderna (15X15cm) att köpa i ett paket. 150kr inklusive moms och porto.
Fråga gärna efter ÄNGLABARNET i din bokhandel eller på Biblioteket, de tar hem den.
Hem